lauantai 16. tammikuuta 2016

Puutaloihastus


P2070033
ukicollage
P2070056
P2080063
P2080061
P2080108

14. tammikuuta 2016.

Ollaan Uudessakaupungissa. Vuokrattiin talo, jonka puulattia narisee ja seinillä roikkuvat posliinikupit kilisevät toisiaan vasten kun kävelee huoneesta toiseen. Sen ikkunat huurtuvat ja viima vinkuu nurkissa tehden villasukista pakolliset. Aina silloin tällöin seinien takaa kuuluu rapinaa ja outoja rasahduksia. Ehkä siellä joku viluinen hiiri-parka puputtaa lasivillaa nälkäänsä.

En oo koskaan ajatellut, että puutalot olisivat jotenkin erityisen viehättäviä. Onhan ne ihan nättejä, mutta varmaan vetoisia, pimeitä tai muuten vaan vinksahtaneita. Tässä on kuitenkin jotain kaunista ja persoonallista, jotain lämmintä ja kotoisaa.

P2080066
P2080082
P2080081
P2080112
P2080113
P2080211

Tässä muutamia kuvia ja ajatuksia viime päiviltä. Jormalla oli työhaastattelut Helsingissä ja Uudessakaupungissa, josta vuokrasimme puutalokämpän pariksi päiväksi Airbnb:n kautta. Muutama päivä ilman nettiä kuluivat siivillä kirjoitellen perinteisesti muistiinpanoja vihkoon, maistellen paikallisen panimon oluita ja shakkia pelaten. Pitäisi muuten kirjoittaa useammin oikealla kynällä, käsialani on muuttunut hirveäksi sotkuksi kun pelkällä koneella näpyttelee menemään.

Emme edelleenkään tiedä mihin asetumme, mutta pieni puutaloja täynnä oleva kylä ei tunnu yhtään pöllömmältä kuhisevan miljoonakaupungin jälkeen. Oikeastaan se tuntuu erityisen houkuttelevalta...



8 kommenttia :

  1. Ai etta kun nayttaaa kotoisalta ja tunnelmalliselta :) Varmasti paljon hiljaisempaa ja rauhallisempaa kuin tama miljoonakaupunki-elama.

    Onnea Jormalle tyonhakuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten mieli muuttuu. Ennen olisin ajatellut että en hitossa muuta mihinkään tuppukylään mutta nyt tuntuu että pieni, rauhallinen merenrantakylä olis just mitä kaipaisin.

      Kiitos tsempeistä! Vilkaisin blogiasi ja aivan upeita paikkoja ja kuvia! Jäänpä seurailemaan :)

      Poista
  2. Voi vitsi miten kotoisan näköinen talo :) Kyllä kelpais!

    VastaaPoista
  3. Uuh, mulle kelpais myös, niin talo kuin paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuolla oli kyllä puitteet kohdillaan ja sielu lepäsi :)

      Poista
  4. Onpa ihanan näköinen puutalo, ajatus narisevasta lattiasta kuulostaa aika viehättävältä. Ainakin näin ajatuksen tasolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vois olla että se natina alkais myöhemmin ottamaan aivoon mutta tuossa tilanteessa se kuulosti kivalta :D

      Poista