sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Dallaspullantuoksuista sunnuntaita!

Tämä aamu on alkanut aivan loistavasti. Lähdin heti noustuani pienelle happihyppelylle. Monta päivää kestäneen sateen jälkeen luonto on kostea ja vihreä, takapihan kukot kiekuvat ja kolibrit pyörivät parvekkeella.

Kiireettömän aamun kruunaa tietenkin hyvä aamupala. En ole aikoihin syönyt saati himoinnut pullaa, mutta jostain ihmeen syystä vaniljaiset dallaspullat olivat kummiteleet mielessäni jo hyvän tovin. Niitä oli siis leipomani.


Eilen lähdettiin extempore -reissulle Tequisquiapaniin, pikkukylään täällä Querétarossa. Olen käynyt siellä joskus kaksi vuotta sitten viini -ja juusto -messuilla, mutta silloin ei keskitytty muuhuin kuin halpaan viiniin. Koko keskusta jäi näkemättä, mutta nyt kun Jorman vanhemmat kutsuivat meidät mukaansa niin päätimme lähteä katsastamaan kylän.



Syötiin hyvin, käveltiin kaduilla ja mercadoilla. Tequisissa myydään paljon hyviä ja halpoja punottuja juttuja: koreja, tarjottimia, viuhkoja ja mitä nyt ikinä voikaan punoa. Teimme kivoja löytöjä: tuo ensimmäisen kuvan tarjotin, sikahalpoja pikkukoreja (7 pesoa per kori), puiset salaatinottimet ja tortillarätti. Tortillarätti on siis rätti, joka otetaan mukaan tortilleríaan mentäessä ja siihen pakataan tuoreet, kuumat tortillat. Ei tarvitse maksaa paperista, johon ne muuten käärittäisiin.



Nyt siivoushommiin! Leppoisaa sunnuntaita!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti