keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Randomventures part 2

Jatkoa edelliseen... 

Toukuun 25. ETN:n bussi starttasi aamukuudelta kohti Mexico Cityä (D.F:ä) kyydissään edellisen illan bänditreeneistä toipuvat La Una ja El Ele. Matkan tarkoituksena oli lähteä vastaanottamaan Suomesta saapuvaa kunniavierasseuruetta ja näyttää D.F:n huudeja kolmen päivän ajan, jonka jälkeen koko kööri siirryttäisiin kotikonnuille Queretaroon.

Heti D.F:een saavuttuamme etsimme Elen kanssa hostellin, jonka luksusvuoteessa vedimme sikeitä iltaan asti kunnes oli aika lähteä lentokentälle noutamaan poikia. Suites D.F Hostel oli mukava pikku hostelli hiljaisella kadulla, vartin kävelymatkan päästä Zocalosta. Reilut 200pesoa/yö. Oiva hinta-laatu -suhde!

Välipihan chillailumesta


Kauan odotetut Suomi-tuliaiset lämmittivät mieltä aamiaispöydässä

Sami tekemässä tuttavuutta keittiötarvikkeisiin


Kalustus oli täyttä Ikeaa lattiasta kattoon


D.F:n agenda oli aika huoleton: torstaina  pojat lähtivät itsenäiselle turistikierrokselle keskustaan sillä välin kun Elen kanssa suunnattiin Polancon kaupunginosaan etsimään shoppailumestoja. Löydettiin surkea Liverpool josta hetken aikaa pyörittyämme hyppäsimme taksiin ja suuntasimme toiseen kauppakeskukseen, jossa ikäväksemme totesimme olevamme täysin väärässä paikassa: täynnä kalleimpia mahdollisia merkkipuoteja ja kaksi tyhjätaskuopiskelijaa. Tyhjin käsin lähdimme takaisin hotellille. Myöhemmin illalla nautimme Coyoacánin puistomaisemista ja ravintoloista tietty. Edellisen illan räkälä-cantinan ja myrkytettyn chorizo-tortan vielä kummitellessa mielessäni, olin hieman epäileväinen uloslähdön suhteen. Onneksi Coyoacán tarjosi kuitenkin huomattavasti laadukkaampaa ruokaa ja juomaa - pojat pääsivät maistamaan kunnon micheladaa sekä mezcalia matosuolalla ja appelsiinilla.

Perjantai-aamuna lähdettiin bussilla ihailemaan Teotihuacánin jylhiä pyramideja. Arkeologisista turistikohteista niinkään välittämättä en odottanut mitään ihmeellistä, mutta pakko myöntää että upeita ne olivat.

Turistikuvaaja Ele: "Pojat, nyt hymyä huuleen. mä otan kuvan!"

Teotihuacanin ominaislaji: albiinoluolaeläin


Ele ja Samin ostama mahtisombrero

Kiipeämässä Kuun pyramidille


Sami ikuistamassa maisemia

comin down the Moon pyramid


Auringon pyramidi


Aurinkopyramidin huipulla piti koskettaa "energiapistettä", joka antoi väsähtäneille kiipeilijöille supervoimat

on the top


Sami lähti tekemään tuttavuutta meksikolaistyttöihin


Illalla saavuttiin takaisin D.F:een ja lähdettiin Samin ja Iiron kanssa kiertelemään öistä kaupunkia. Monumento a la Revoluciónille kävellessämme kohtasimme suojatietä ylittäessämme mielenkiintoisen kaverin, joka suu vaahdoten selitti meille koko elämäntarinansa: mies oli kotoisin Cancunista, tehnyt töitä Jenkeissä sekä oaxacalaisten intiaanivähmmistöjen hyväksi. Hän haluaisi puhua näiden ihmisten puolesta mediassa ja tehdä maailmasta paremman paikan, muttei pysty koska hallitus haluaa hänet hengiltä. Cancunissa hän on kuulema kokonaisen hotelliketjun johtaja. Vartin kestävän palopuheensa jälkeen kaveri sanoi että arvostaisi sydämensä pohjasta jos tarjoaisimme hänelle illallisen. Hetkinen? Hotelliketjun johtaja kerjää illallista kolmelta rähjäiseltä hipiltä.Wtf? Hetken ihmettelyn jälkeen kieltäydyimme ystävällisesti, jolloin mies veti herneen nenään ja jatkoi matkaansa huijaamaan muita hyväuskoisia turisteja.

Vallankumousmonumentti

Zocalon keskusaukio täynnä mielenosoittajien telttoja

Suloinen kärry kadunvarressa

Seuraavana ammuna sanoimme näkemiin D.F:lle ja suuntasimme takaisin Queretaron huudeille Primeran kyydillä.


Seuraavana viikonloppuna edessä oli reissu Meksikonlahdelle, Veracruziin, jossa kaverimme häitä tanssitaisiin kuumankosteassa meri-ilmastossa. Sopivan juhlamekon etsintä tuotti loputtoman päänsäryn, joten viikkoa ennen häitä Riikka pyysi kaveriaan Paoa tekemään miulle oman mekon. Naapurin mekkokaupan 8000 peson mekot saivat jäädä henkareihin roikkumaan - tämä yksilö tuli maksamaan kankaineen ja töineen murto-osan kaupan hinnoista.


Valmiina häähumuun

Vihkiminen tapahtui pienessä kappelissa 

Queretaron vahvistukset: puoli tuntia myöhässä ja virheellisesti morsiamen puolella istumassa - mutta no pasa nada

Aviopari ihailemassa Guadalupen maalausta

Sulhasen onniteluhalaukset

ja morsiamen tietenkin

the real gentlemen
Kirkkoilun jälkeen bileet vasta alkoivat: suuntasimme golf-klubille jatkoille, jossa luvassa oli safkaa, shampanjaa ja salsaa!

 onnellinen, vastavihitty aviopari

tanssilattia


Televisa, meksikolainen TV- yhtiö oli tietty paikalla

Yhteispose

Häätanssi


Katse kameraan NYT!

Vaimonryöstön sijaan ohjelmassa oli sulhasenryöstö...

...jota seurasi sukkanauhan heitto

Ota koppi!

Seuraavana aamuna lähdimme kiertelemään Veracruzin katuja. Kaupunki oli kaunis, hieman kuubalaistyylinen taloineen ja katuineen.


Veracruzin AA:n kokoontumispaikka??




Lukio

Meksikon laivaston sota-alus




Veracruzissa piti tietenkin syödä meren antimia


Rulo esitteli voimiaan limepuristimen kanssa

Biitsissä ei ollut kehumista mutta uimaan oli päästävä





Bussikuski nokosilla

Biitsipummit

Veracruzissa olisi riittänyt nähtävää pidemmäksikin aikaa mutta hima kutsui jälleen. Hieno reissu kaikinpuolin! Ens kertaan! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti