maanantai 14. helmikuuta 2011

Weekend getaway to Ixtapa

Mexico Cityn reissu oli sen verran hapottava ja tumuinen että päätimme karistaa kyseisen kaupungin sekä Querétaron pölyt jaloistamme hetkeksi aikaa. Niinpä pakenimme pitkäksi viikonlopuksi tyttöporukalla Ixtapan auringon alle, Tyynelle merelle. Vihdoinkin kalpeat hipiämme saisivat tuntea auringon poltteen, ah! Keskiviikkona Mexican Culture -tunnin jälkeen istuimme lähestulkoon pyjamat päällä vanhan kaverimme, Primera Plussan, kyytiin ja valmistauduimme 8 tunnin bussimatkaa varten. Vietettyämme rattoisan yön bussissa heräisimme aamulla kuuman kosteassa Ixtapassa.


Ixtapan aamu valkeni suht vilpoisena. Taksikuskin huijattua meiltä 20 pesoa liikaa asetuimme Bungalow Sofiaan, vartin kävelymatkan päästä jättihotelleista ja biitsistä.

Kahdeksan tunnin bussimatkan jälkeen -hyvää huomenta!


Kahvinhakureissulla
 Viimeisimmät reissumme ovat keskittyneet nähtävyyksiin ja yöelämään tutustumiseen, joten tältä lomalta kaipasimme ainoastaan löhöilyä, arskaa ja löhöilyä. Ensimmäiset päivät olivat melko pilvisiä eikä aurinko meinannut tarttua millään mutta viimeisinä päivinä saatiin Riikan kanssa kaunis, ravunpunainen sävy pakaroihin. Ei mennyt sekään sitten putkeen.






Perjantaina käytiin Isla Ixtapalla, johon meille yritettiin myydä jatkuvasti lippuja turistipisteissä 200:lla pesolla vaikka oikea hinta on 40 pesoa? Oltiin kuiteikin ovelia ja lyöttäidyttiin paikallisten sekaan samaan botskiin ja hankittiin liputkin samasta paikasta. Isla Ixtapa oli pienoinen pettymys siinä suhteessa että paikka oli täynnä jenkkituristeja, lisäksi jotta biistillä pystyi olemaan oli vuokrattava aurinkotuoli ja juotava baarin juomia. Aallotkin olivat niin suuria ettei Playa Coralilla snorklauksesta tullut mitään. Saari tarjosi kuitenkin kuvailuun sopivia hienoja maisemia, koralleja ja simpukoita.


Elina simpukkajahdissa


Allekirjoittanut etsimässä haudattuja aarteita


Playa Coralin antimet

Kroko otti lunkisti

Launantaina lähdettiin naapurikaupunkiin, Zihuanatejoon, Playa la Ropalle, jota Riikka oli kuullut muiden vaihtareiden kehuvan. Biitsi olikin oikein mainio uimisenkin puolesta - aallot olivat puolet pienempiä kuin kotibiitsillämme Playa el Palmarilla. Jenkkituristien sijaan biitsillä oli enneminkin paikallisia viettämässä aurinkoista vapaapäivää.

Chicas @ Playa Ropa



Sunnuntai meni omalla kotituristibiitsillä löhöillessä ja kookosta lipittäessä.

Rapusalaattia avocadolla ja tietenkin kookosta



Kookoksesta tuli välillä riitaa

Siinä se lepää
llalla lähdettiin syömään viimeisen illan kunniaksi:
Malli-Ele

Pizza x 2

ja minulle paellaa

  Viiden päivän reissun jälkeen Querétaroon palasi rentoutuneita tyttöjä, kiitos ja näkemiin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti