Keikan jälkeisenä päivänä lähdimme joulushoppailemaan Parque Lindavistan ostarille. Kauppakeskus oli niin täynnä, että tuskin liikkumaan pystyi. Bershkan ja Pull & Bearin varmasti jokainen vaatekappale oli heitetty lattialle ja ihmiset suorastaan repivät viimeisiä riepuja toistensa käsistään. Jonot sovitushuoneisiin ja kassalle kiemurtelivat kuin käärmeet joululaulujen raikaessa taustalla iloisesti. Peräydyimme moisesta helvetistä pikaisesti.. Onneksi muutama pikkukauppa tarjosi rauhallisempia shoppailukokemuksia.
hell on earth. kuva täältä |
Verinen taisto viimeisistä tuotteista kävi kiivaana jokaisen puodin uumenissa:
I saw it first! kuva täältä |
Kondensoitu maito vaihtui paksuun kermaan ja vaniljauute chile serranoon. Kertauksena siis; näin syntyy suolainen versio maissikakusta:
Tarvitset:
6 tuoretta maissintähkää
4 dl paksua kermaa (Suomessa käyttäisin creme fraichea)
90 gr voita
5 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1-2 chile serranoa ilman siemeniä
2 tl suolaa
Ja kuten viimeksikin, toimi seuraavasti:
1. Kuori tähkät ja katkaise ne keskeltä kahtia
2. Erottele jyvät veitsellä
3. Poista siemenet chilestä, pilko pieneksi.
4. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 C:ssa noin tunti. Testaa kypsyys tikulla.
Tarkennan vielä että taikinaa ei tarvitse blendata aivan sileäksi vaan pointti on, että maissinjyvät hajoavat, mutta erottuvat kuitenkin toisistaan.
Ja tunnin kuluttua uunista tupsahti ulos tällainen luomus:
Näyttävämmän piirakasta saa tekemällä sen pieneen irtopohjavuokaan, jonka unohdin lainata duunista (joululahjalistalta siis löytyy kakkuvuoka vink vink). Syvä lasivuoka sai siis kelvata ja eihän se makua ainakaan pahentanut. Loistava iltapala teekupposen kera.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti