meidan vakio mariscos-mestan aguachile |
Aguachile on kylma ja tulinen "keitto", jossa liemena on siis limemehua ja vetta. Mausteina tuore chile, yleensa serrano, ja paaosassa tuoreet jumbokatkaravut. Muut lisukkeet ovat valinnaisia, mutta yleensa ne ovat punasipuli, kurkku, jicama, valkosipuli, tomaatti ja avocado. Aivan loistavaa helleruokaa!
Aguachilea on kerran tehty kotonakin, joilloin siita tuli herkullista, mutta toooodella tulista. Waltsun serranot ovat turhan tulista laatua...Tama on todella helppo valmistaa vaikka vaatiikin pienta napertelya. Ainoa aikaa vieva vaihe on odottelu kun ravut "kypsyvat" limemehussa, mutta silla valin voi esim. pilkkoa muut ainekset valmiiksi. Ja vaikka tama ruoka on kevyt, katkarapujen proteiini pitaa nalan poissa hyvan aikaa.
ensin leikataan ravut perhosiksi ja sipulit paalle |
sitten blendataan limemehu ja chile |
mehut kaadetaan rapujen ja sipulien paalle ja annetaan muhia rauhassa |
Tassa resepti Sinaloan tyyliin:
Provecho!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti